Zbor evanjelických biskupov na Slovensku prijal povzbudenie k voľbám

01.06.2006 Prešov

Prešov 1. júna (TASR) - Odovzdať hlas v blížiacich sa parlamentných voľbách kandidátom, ktorých osobný príklad života a program sa najviac blížia kresťanským...
Prešov 1. júna (TASR) - Odovzdať hlas v blížiacich sa parlamentných voľbách kandidátom, ktorých osobný príklad života a program sa najviac blížia kresťanským hodnotám a predstavám o spravodlivej a pokojnej budúcnosti Slovenska, vyzýva Zbor biskupov a Generálne presbyterstvo Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku na Slovensku.

Na svojom dnešnom zasadnutí v Prešove jeho členovia prijali Povzbudenie k voľbám adresované členom ECAV a ostatným spoluobčanom. Obracajú sa na voličov, aby využili svoje demokratické právo. \"Láska k blížnym a zodpovednosť za spoločnosť zaväzuje nás kresťanov k účasti na voľbách a k zodpovednému výberu strán a kandidátov, ktorým odovzdáme svoje hlasy, \" uvádza sa v dokumente.
Voľby sú podľa Povzbudenia novou možnosťou pre väčšiu citlivosť našej spoločnosti, lepšie uplatnenie mladej generácie, pre tvorbu pracovných príležitostí a pre spokojný život rodín a starších spoluobčanov. Predstavitelia ECAV dúfajú, že parlamentné voľby potvrdia možnosti v pokračovaní spolupôsobenia cirkví v živote slovenskej spoločnosti.
Text povzbudenia poskytla TASR Eva Bombová, tajomníčka pre mediálnu komunikáciu Generálneho biskupského úradu ECAV.
 

Vyberte región

mark